Wim Jans, aangenaam!

Wat heb ik u te bieden?

In de zomer van 2018 heb ik mijn mastertitel in Osteopathie behaald. In dit mooie beroep kan ik al mijn competenties en bekwaamheden maximaal voor u inzetten. Waarom heb ik gekozen voor osteopathie? In 2013 heb ik namelijk ook mijn bachelor Bouwkunde afgerond aan de Technische Universiteit van Eindhoven. In die studie kon ik mijn creativiteit kwijt. Toch miste ik het menselijke contact. Daarom ben ik overgestapt naar de opleiding Osteopathie in Gent (België).

WIM JANS
WIM JANSOsteopaat

Als osteopaat kan ik mijn kennis van techniek (van het menselijk lichaam), mijn creativiteit én mijn interesse in u als mens optimaal combineren. Sociaal, empathisch en resultaatgericht zijn eigenschappen waar ik als persoon en therapeut voor sta. Zo kan ik u op een vernieuwende en deskundige wijze naar een betere gezondheid begeleiden.

Naast mijn werk als osteopaat ben ik als docent verbonden aan de International Academy of Osteopathy (IAO). Een aantal weekenden per jaar onderwijs ik osteopathie in zowel het binnen- als buitenland.

Waarom ‘Panoptica’?

De naam en het beeldmerk van mijn praktijk verbeelden mijn visie op mijn vak.

Een panopticum is een architectonisch concept en is afgeleid van het Griekse woord panoptēs  (‘alziend’). Het wordt toegepast in bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen en gevangenissen (bijvoorbeeld de koepelgevangenis in Arnhem). In zo’n systeem functioneert ieder persoon volledig autonoom en is verantwoordelijk voor zijn of haar keuzes. Een centrale observeerder/bewaker overziet deze keuzes en stuurt bij waar nodig.

In mijn visie is dit ook mijn rol binnen de gezondheidszorg. We zijn allemaal zelf verantwoordelijk voor het nastreven van gezondheid en vitaliteit maar soms hebben we extra steun van een professional nodig.

Ik zie het als mijn missie om u zo goed mogelijk met uw klachten te helpen. Ieder persoon is uniek en iedereen heeft een eigen verhaal. Door goed te luisteren naar u, de juiste vragen te stellen en samen een behandeltraject op te stellen kan ik uw klachten verminderen of verhelpen.

Ik ontmoet u graag in mijn praktijk!

* Ik ben geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en bij het Nederlands Register Osteopathie (NRO).

WIM JANS
WIM JANSOsteopaat

PATIËNTEN AAN HET WOORD

Na diverse behandelingen bij de fysiotherapeut, helaas zonder resultaat, adviseerde een collega mij eens op zoek te gaan naar een osteopaat. Zo ben ik bij Wim Jans terechtgekomen, hij luisterde naar mijn verhaal, stelde vragen en was bereid samen met mij m’n klachten aan te pakken. Mijn klachten zijn inmiddels sterk verminderd, regelmatig maak ik een afspraak om dit ook zo te houden.

Ik vind Wim een fijn, vakkundig, serieus en open minded persoon, al snel voelt het vertrouwd. Hij is oprecht geïnteresseerd en zijn aanpak werkt!

H. van E.

Omdat ik heel lang wisselende pijnklachten in mijn rechter been had en  andere therapieën geen effect hadden ben ik gaan zoeken en kwam bij Osteopathie uit en bij Wim Jans.

De aanpak van  Wim is heel prettig en absoluut niet pijnlijk en komt aan op een dieper niveau dan andere therapieën. Bovendien kan hij ook heel goed uitleggen wat er aan de hand is en wat hij doet en het effect.

Met slechts enkele behandelingen zijn mijn klachten grotendeels verdwenen én zijn ook andere ‘klachten’ mee verbeterd!

Jan-Dirk Sintenie, Gepensioneerd fysio- en manueel therapeut. Nu nog werkzaam als lichaamsgericht traumatherapeut.
Na ruim drie jaar met veel wachttijden en uiteindelijk onderzoeken in ziekenhuis, kwam men erachter dat ik een gedeeltelijke afgescheurde bilspier heb aan de kop van mijn heup en de erge pijn was verklaarbaar. Ik kon niet meer wandelen, lopen altijd met veel pijn, zelfs liggen en draaien in bed was erg pijnlijk. Men kon mij niet verder helpen, er zijn geen goede ervaringen bij het uitvoeren van operaties.

Dus kwam ik na een tip van mijn schoonheidsspecialiste terecht bij Wim. Ben begonnen met behandelen in maart 2019. Nu zijn we ruim een half jaar verder, en het gaat goed met mij!!!

Ik word weer blij!!! Ik kan nu weer bijna een kilometer lopen en beter liggen met minder pijn!!

Er gaat weer een wereld voor mij open! Wim is een TOPPER!! Wim is zeer kundig, luistert, en straalt RUST uit!!

DANK JE WEL WIM!!

Anneke