Hoe helpt osteopathie

Gezondheid is beweging. Alle gewrichten, organen en weefsels (zoals bindweefsel en spierweefsel) moeten voldoende beweeglijk zijn. Anders kunnen ze hun functie niet goed uitvoeren. Lopen wordt moeilijk als uw knie niet goed kan buigen of strekken. En ademhalen wordt moeilijk als uw longen of middenrif niet volledig kunnen bewegen.

Vaak ontstaan klachten doordat er op een plek in uw lichaam een bewegingsbeperking aanwezig is. Soms is de plek van de klachten en de plek van behandelen dezelfde. Maar vaak is een klacht een compensatie van het verlies van beweeglijkheid ergens anders in het lichaam.

Wist u bijvoorbeeld dat…

  • Lage rugpijn door mobiliteitsverliezen in het bekken kunnen ontstaan?
  • Nekklachten of hoofdpijn in de buik of darmen kunnen ontstaan?
  • Klachten in de heup veroorzaakt kunnen worden door mobiliteitsverliezen van de voet?

Als osteopaat ben ik getraind in het beoordelen en behandelen van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels in het lichaam. Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode om de beweeglijkheid in de verschillende weefsels te optimaliseren. Osteopathie geneest dus geen ziekten of aandoeningen, maar zorgt ervoor dat het lichaam zo optimaal mogelijk functioneert. Hiertoe worden zachte en gerichte manipulaties, mobilisaties en rektechnieken van bindweefsel en spieren gebruikt.

Wat onderscheidt osteopathie van andere therapieën? De focus van het onderzoek en de behandeling richt zich op de oorzaak van uw klacht. En door niet alleen uw klacht maar ook u als persoon centraal te stellen, probeer ik het probleem zo volledig mogelijk aan te pakken.

PATIËNTEN AAN HET WOORD

Na ruim drie jaar met veel wachttijden en uiteindelijk onderzoeken in ziekenhuis, kwam men erachter dat ik een gedeeltelijke afgescheurde bilspier heb aan de kop van mijn heup en de erge pijn was verklaarbaar. Ik kon niet meer wandelen, lopen altijd met veel pijn, zelfs liggen en draaien in bed was erg pijnlijk. Men kon mij niet verder helpen, er zijn geen goede ervaringen bij het uitvoeren van operaties.

Dus kwam ik na een tip van mijn schoonheidsspecialiste terecht bij Wim. Ben begonnen met behandelen in maart 2019. Nu zijn we ruim een half jaar verder, en het gaat goed met mij!!!

Ik word weer blij!!! Ik kan nu weer bijna een kilometer lopen en beter liggen met minder pijn!!

Er gaat weer een wereld voor mij open! Wim is een TOPPER!! Wim is zeer kundig, luistert, en straalt RUST uit!!

DANK JE WEL WIM!!

Anneke

Na diverse behandelingen bij de fysiotherapeut, helaas zonder resultaat, adviseerde een collega mij eens op zoek te gaan naar een osteopaat. Zo ben ik bij Wim Jans terechtgekomen, hij luisterde naar mijn verhaal, stelde vragen en was bereid samen met mij m’n klachten aan te pakken. Mijn klachten zijn inmiddels sterk verminderd, regelmatig maak ik een afspraak om dit ook zo te houden.

Ik vind Wim een fijn, vakkundig, serieus en open minded persoon, al snel voelt het vertrouwd. Hij is oprecht geïnteresseerd en zijn aanpak werkt!

H. van E.

Omdat ik heel lang wisselende pijnklachten in mijn rechter been had en  andere therapieën geen effect hadden ben ik gaan zoeken en kwam bij Osteopathie uit en bij Wim Jans.

De aanpak van  Wim is heel prettig en absoluut niet pijnlijk en komt aan op een dieper niveau dan andere therapieën. Bovendien kan hij ook heel goed uitleggen wat er aan de hand is en wat hij doet en het effect.

Met slechts enkele behandelingen zijn mijn klachten grotendeels verdwenen én zijn ook andere ‘klachten’ mee verbeterd!

Jan-Dirk Sintenie, Gepensioneerd fysio- en manueel therapeut. Nu nog werkzaam als lichaamsgericht traumatherapeut.